Så kombinerar du kontor och gästrum

Att kombinera flera funktioner i ett rum är smart att göra om du har få rum i ditt hem. Gästrum och kontor är perfekt att ha i ett rum. Genom att välja funktionella och smarta möbler kan du få en bra inredning som passar för båda ändamålen.

Om du inte har tillräckligt med rum i din bostad för att ha både ett gästrum och ett kontor är det en bra idé att kombinera det i ett rum. Det är inte alltid helt enkelt att kombinera två funktioner i ett rum och få till en dynamik i inredningen men det går.

Det är en bra idé att bestämma vad som ska vara fokus i rummet. Det kan antingen vara arbete eller sömn. Men två saker som du absolut behöver oavsett är en sovplats och ett skrivbord. Att hitta en bra bäddsoffa som håller länge är en bra investering.

Bäddsoffan kan agera säng när det kommer gäster och soffa när rummet är kontor. Det är trevligare att ha en soffa i ett kontor än en säng. Det är svårt att se skillnad på en riktigt snygg bäddsoffa och en vanlig bäddsoffa. Fördelen med en bäddsoffa är att du kan förvara kuddar och täcken i soffan om du väljer en modell med dold förvaring.

Införliva arbetsplatsen i inredningen

Försök att skapa en funktionell och snygg arbetsplats i rummet. För att rummet ska fungera både som kontor och gästrum är det viktigt att belysningen går att ställa om från att vara funktionell till stämningsfull.

Det är en fördel om skrivbordet snabbt och enkelt går att omvandla till en snygg inredningsdetalj eller ett sminkbord som smälter in i inredningen. Men då måste dator och andra jobbrelaterade saker förvaras dolt.

I ett kontor som även ska vara gästrum är ett tips att inreda med stolar och bord som kan göra rummet ännu mångsidigare.