Därför är kontokredit bra vid oförutsedda utgifter

Ibland händer det oväntade saker i livet och då finns det risk att privatekonomin inte hänger med. Men det finns lösningar för att du ska ta dig ur den ekonomiska knipan som uppstått. Kontokredit är ett alternativ du har.

Vissa kostnader är omöjliga att förutse. Ibland när helt plötsligt vattenskadan är ett faktum kan du behöva pengar omgående. Om du inte har finanserna som krävs kan du ansöka om kontokredit online utan UC. Du kan låna upp till 30 000 kronor och använda pengarna till att betala reparationerna som vattenskada ställt till med. Fördelen med kontokredit är att du inte behöver något kort och du kan snabbt få ett lånebesked. Du betalar endast för de pengarna som du faktiskt använder, precis som ett kreditkort.

Fördelar med kontokredit:

  • Enkel ansökan på nätet med BankID.
  • Ränta betalas endast på pengarna du faktiskt lånar.
  • Snabbt svar på låneansökan.
  • Det krävs ingen säkerhet för att låna pengar.

Ansökan görs okomplicerat online

När du ska ansöka om kontokredit gör du hela ansökan på nätet. Det är helt kostnadsfritt och inga extra kostnader tillkommer när du ansöker. Processen att ansöka om att låna pengar är enkel utan några krångliga formulär eller avtal. Det kan vara bra att veta att din ansökan och kredit är helt anonym, ingen kan få veta att du har nyttjat kontokredit. Du måste dock vara 18 år och folkbokförd i Sverige för att kunna ansöka om kontokredit. Det finns ingen tidsbegränsning för hur länge du kan ha beloppet innestående.

Snabb återbetalning är det bästa

Innan du lånar pengar är räntan en väsentlig sak att ha koll på. Räntan är det du betalar för att låna pengarna du behöver. Ju längre återbetalningstid desto mer i ränta kommer du att betala. När du lånar pengar är det alltid viktigt att göra en återbetalningsplan för att försöka betala tillbaka pengarna. Att betala tillbaka snabbt är oftast det mest gynnsamma för dig. Gör utrymme i din privatekonomi för återbetalning av lånet. När du ska betala för en vattenskada som har hänt i ditt hem är det bra att kolla vad din försäkring täcker innan du ansöker om lån.