Så blir bostadsförsäljning i Stockholm framgångsrik

Det är många faktorer som spelar roll för att en lägenhetsaffär ska gå i lås. Allt från tidpunkt för försäljningen till marknadsföring har betydelse. När allt klaffar ökar du chanserna att få ett lyckat utfall.

Att sälja en lägenhet till bästa möjliga pris kräver skicklighet. Därför ska du anlita en professionell mäklare när du planerar att sälja din lägenhet i Stockholm. På en trög bostadsmarknad där färre objekt säljs är det ännu viktigare att få bra guidning och hjälp. Ett tips är att vända dig till SkandiaMäklarna i Stockholm för att få bästa möjliga service. Mäklarna där har en god insyn i den aktuella marknaden. De har även bra koll på alla områden i Stockholm.

Välj en skicklig mäklare

Stockholm är känt för att ha en pendlande bostadsmarknad. I och med de höga räntorna är det en ännu större utmaning att sälja lägenheter. En bra mäklare kan dock bemästra det och oavsett hur din situation ser ut och vad du tänker kring bostadsaffären kan du av rätt person få den guidning som behövs för ett lyckat resultat. Du behöver ha förtroende för mäklaren eftersom det är en stor sak att sälja en bostad. Det handlar bland annat om mycket pengar. Gå på magkänslan när du letar efter rätt mäklare för dig.

Kännetecken för en bra mäklare:

  • Ärlighet
  • Noggrann och organiserad
  • God lokalkännedom
  • Opartisk
  • Artig och hövlig

Tips inför försäljningen

Under våren började bostadspriserna i Stockholm att klättra uppåt. Trots det säljs det färre bostäder än förut, men det är inte omöjligt att få ett bra pris för en lägenhet. Det gäller bara att använda rätt metoder. Att sälja vid rätt tillfälle har stor betydelse. Det kan även vara lönsamt att lägga ner tid på att styla lägenheten innan fotografering och visning. Hur lägenheten uppfattas kan vara direkt avgörande. Mäklaren som du anlitar har med stor sannolikhet bra tips på stylister som kan fixa lägenheten. Det gäller också att sälja in det som är unikt med lägenheten. Alla lägenheter har något särskilt att erbjuda och det gäller att hitta köparen som är ute efter just det.