Därför är möbelmagasinering fördelaktigt vid en ihopflytt

Därför är möbelmagasinering fördelaktigt vid en ihopflytt
När två hem ska bli ett blir det ofta möbler över. Att magasinera dem är ett bra alternativ istället för att göra dig av med dem. Du vet aldrig när de kan behövas i framtiden.

Att flytta ihop är fantastiskt. Men när två hem sak bli ett finns det mycket att tänka på. Du och din partner måste tillsammans bestämma vilka saker och möbler som ska få förmånen att följa med till ert gemensamma hem. När ni ska komma överens kan du stå där med möbler som inte ska följa med i flytten men du vill heller inte slänga dem. Ett alternativ som du har är att magasinera dina möbler. Det finns förråd att hyra där du kan ställa dina möbler som du vill spara men som inte ska pryda det gemensamma hemmet.

Fördelar att ha kvar möbler

En fördel med att magasinera möbler i ett förråd är att om förhållandet skulle ta slut har du dina kära möbler kvar och behöver inte köpa en massa nytt. Ett annat utfall är att du och din sambo flyttar till ett större boende och behöver helt plötsligt fler möbler. Det finns flera anledningar till varför du ska spara dina möbler.

Fördelar med att magasinera möbler:

  • Du kan ha kvar kära ägodelar.
  • Sparade möbler kan vara användbara vid oväntade förändringar.
  • Enkelt att förnya hemmet med magasinerade möbler.
  • Bidrar till en bättre miljö genom att inte köpa nytt.

Sammanställ era inredningsönskemål

Det har ingen betydelse om det är första gången du ska flytta ihop med någon eller inte. Det uppstår oftast dilemman när två liv och hem ska sammanfogas. Det är en klok idé att sätta er ner och göra en moodboard tillsammans. Då kan du plocka ut dina inredningsfavoriter, favoritmöbler, inredningsstilar och material. Samma gör din partner. Sedan sammanfogas era önskemål till ett. Det är när ni sitter ner tillsammans och planerar som det är enklare när det är dags att möblera och inreda. Det kan vara bra att även samtala om ert kommande gemensamma liv ihop.

Välj ut favoritmöblerna till det gemensamma hemmet

I planeringsstadiet väljer du ut dina favoritmöbler som du redan äger och även din partner. Fundera över hur dessa möbler kan användas i det nya hemmet. Titta på möblerna med nya ögon, möbler kan nämligen få nya användningsområden med lite fantasi. Möblerna som inte ska användas från respektive bohag får en var välja vad som ska hända med. Att du magasinerar dina möbler är det bästa om du inte vill skilja dig från dem.

Ta hand om möblerna som magasineras

När du ska magasinera dina möbler är det viktigt att du tänker till för att möblerna inte ska skadas eller riskera onödigt slitage. Med omtanke och omsorg kan möblerna skyddas. Löstagbara delar på möblerna kan du med fördel placera i skyddande kartonger. Överväg att även ta loss en och andra komponenter för att skydda möbeln. Välj även ett förråd efter ditt behov. Du kan alltid utöka ditt förråd om du skulle ha behov av det i framtiden. Innan du hyr ett förråd är det bra att kolla upp priset och om dy betalar månadsvis eller för en viss period.