Badrumsrenovering, rör och fuktskador

Vad finns det att tänka på när du funderar på att göra om i badrummet hemma? Det är viktigt att allt görs rätt och riktigt för att inga fuktskador eller andra felaktigheter smyger sig in.

 

När du planerar att göra om ditt badrum med en renovering kan det vara bra att ha proffs som sköter de svårare bitarna. Som att koppla om rör, kakla och borra i våtrumstapeten med tätning. Om du bor i huvudstaden är det till exempel smart att kontakta just rörmokare i Stockholm som sköter rör och VVS-biten åt dig. Då slipper du fuktskador och annat som kan inträffa om du mot förmodan sätter igång med det krångliga rörarbetet själv.

Detta kan du göra själv i badrumsrenoveringen

Men vad kan du då göra själv när det kommer till badrumsrenovering? Jo detta kan du prova att göra själv om du känner att du har kunskap och koll:

  • Installera tvättmaskin: Elen ska kopplas in av en elektriker men att ställa in tvättmaskinen och koppla in rör för avloppsvattnet klarar de flesta.
  • Byta dusch till badkar: Får badkaret plats är det inga problem. Blir det hål efter fastmonterade duschväggar måste du se till att de blir ordentligt tätade.
  • Byta ut handfat: Stäng av vattnet med hjälp av kulventilen, byt handfatet och koppla på de nya rören. Men är du osäker – ta hjälp av en rörmokare.
  • Riva: Rivningsbiten är den största besparingen en privatperson kan göra. Prata med entreprenören som ska ta över renoveringen så att du inte river för mycket.

 

Källa: Expressen

När du inte behöver göra så mycket själv

När du bor i en hyresrätt behöver du inte göra så mycket gällande badrum, det sköter hyresvärden. I en artikel i Ny Teknik går det att läsa om hur en stamrenovering kan ta allt från fyra till tio veckor, något som kan innebära en del omak.

Samtidigt går det att läsa i Sydsvenskan om hur vi nu gärna vill ha färgstarka badrum, och bort ska de kliniskt vita badrummen utan färg, mönster och detaljer. Mer om detta kan du läsa och få inspiration inom här. Lycka till med din badrumsrenovering.