Fräscht vatten i badtunnan

Sjunkande grundvatten, rekordvärme och restriktioner för vattenanvändning gör att det är viktigt att hitta sätt att spara på vattenreserverna. Vattnet i badtunnan går utmärkt att återanvända om rengöringen sker på rätt sätt.

Förra året blev en sommar med rekordvärme. Skogsbränder och vattenbrist präglade rapporteringen. I många kommuner infördes bevattningsförbud. Med andra ord är det viktigt att spara på vattenreserverna och återanvända vattnet i pooler och badtunnor. Genom att använda de smidiga sätt för vattenrening som svenskabadtunnor.se erbjuder behöver vattnet bytas ut mycket sällan i badtunnan.

Håll vattnet rent i badtunnan

För att undvika bakteriebildning och att vattnet blir grumligt krävs någon typ av reningsverk. Det finns små smidiga reningsverk som enkelt kan hängas på kanten av badtunnan för att rena vattnet efter varje bad. Komplettera reningsverket med bakteriedödande medel för ett riktigt fräscht vatten som kan återanvändas flera gånger under säsong. Kom ihåg att det är väldigt viktigt att alltid duscha noggrant innan bad i tunnan. Bakterietillväxten i badvattnet ökar kraftigt om duschen innan hoppas över. Byte av vatten ska trots reningsåtgärder ske några gånger per år. Vatten med en temperatur på 38°C rekommenderas att bytas ca 2-4 gånger per år. De gånger som tunnan töms på vatten bör den rengöras noggrant.

Skapa hemmaspa

Med en badtunna som alltid står fylld med rent och fräscht vatten går det att snabbt och enkelt skapa en dag med hemmaspa istället för att åka bort till ett spa på annan ort. Förbered fräsch mat och dryck som du dukar upp i närheten av badtunnan. Grönsaker och frukt i stavar tillsammans med jordgubbar och hallon är både gott och nyttigt. Kombinera med kall dryck eller en fräsch smoothie för den rätta spakänslan.

Duscha och raka bort hår för en härligt len känsla. Skrubba huden ordentligt för att ta bort döda hudceller. Gör en inpackning i håret som du täcker ordentligt med en handduk. Sedan är det bara att njuta av en lugn och avkopplande stund i badtunnan.