Rensa och byt ut inredning

Hur förändrar man inredning hemma – på en liten budget? Små förändringar kan leda till en helt annan känsla i ett rum.

tyger textilVill du göra om hemma? Kanske är det vardagsrummet som inte känns så personligt eller hemtrevligt? Förutom att sätta upp nya gardiner i fönster, till exempel sammetsgardin som dämpar ljud och ljus i rummet – kan även andra textilier göra susen för att förändra känslan.

Andra råd som går att läsa i Elle Decoration, är tips på hur du inreder ett vardagsrum så att det är lättstädat och underlättar din vardag. För att skapa ett praktiskt rum att slappna av i gäller det först och främst att rensa det på en massa onödiga saker som står och samlar damm. Ha bara omtyckta saker framme i skåp och på hyllor, rensa upp i bokhyllorna och ovanpå bord, byråer och skänkar. När du väl låter en yta vara tom ett tag kan du snart få goda idéer på hur du istället kan forma din inredning just där, till exempel genom smartare förvaring eller en helt tom plats som gör rummet mindre belamrat och mer lättstädat.

Ändra inredning efter känsla och inspiration

Glöm inte att en förändring inte behöver vara något som stannar en längre tid. Byt ut blommor och textilier och prova dig fram, om du inte gillar det kan du ju bara byta tillbaka. Allt behöver inte vara för evigt. Om du ett tag är helt inne på rosor kan du ju införskaffa just det, och tyger med sådant mönster, och byta ut mot något annat när du tröttnat. I en artikel i Sydsvenskan går det att läsa om hur en inredningsbloggare hävdar att det egna hemmet kan bli den största inspirationskällan när det är dags för en förändring. Prova att måla om möbler och väggar för att skapa en förändring som inte behöver kosta skjortan. Ha kul och experimentera så blir det förmodligen bra i slutändan.