Få tips för påskdekorationer och inredning

April innebär inte bara att dagarna blir längre utan även att påsken är på ingång. En högtid som är fylld med påskharar, kycklingar, kaniner och påskgodis. Utöver jakten på påskäggen så brukar de flesta även ha en god påskmiddag.

Ett av de mysigare inslagen under påsk är alla dekorationer. Det är något som man kan göra själv och på så sätt blir det väldigt prisvärt. Påskdekorationer är även en aktivitet som många barn uppskattar. Trots att påskens uppkomst är lite allvarlig så har det nu blivit en glad högtid för både vuxna och barn.

Påskens färger

Gult är en färg som många sammankopplar med påsken. Egentligen kanske det inte är så konstigt då den gula färgen kommer från kycklingarna, solen och ägg. Lila är även det en färg som man kan beskåda hos måna påskdekorationer och detta är främst på grund av påskliljorna. Det finns massor med roliga och fina påskdekorationer att välja mellan. Vill man vara mer påhittig så kan man alltid göra sina egna. Påsk innebär att våren är här och i hönsgården så börjar kycklingar att kläckas och kaniner titta fram. När det kommer till dekorationer inomhus så är påskris en vanlig dekoration. Vissa brukar pynta till risen med fjädrar av papper i olika färgglada färger. Det kan även vara fint att ha liljor och tulpaner i olika färger på bordet vid påskmiddagen.

Roligt påskpynt för barn

Framförallt så har påsken blivit en uppskattad högtid för barnen. För att engagera sina barn kan man till exempel måla ägg eller låta barnen göra sina egna påskris. De målade äggen kan man sedan ha som dekoration i hemmet och vid matbordet. Ett annat roligt påskpynt är att barnen får göra sina egna påskteckningar eller påskkort. För att göra det extra roligt kan man köpa hem lite färgglatt papper, olika dekorationer och pennor i härliga färger. Har man sparat undan tomma toalettrullar så kan man även göra söta harar och kycklingar av dessa. Endast fantasin sätter stopp när det kommer till påskpynt.