Presenter och gåvor

Sedan många hundra år tillbaka har vi människor en tradition att ge presenter till varandra vid speciella tillfällen. Men att köpa presenter är inte helt lätt och i slutändan handlar det bara om att göra mottagaren glad.

På Svensk dams hemsida kan man läsa att prins Harry gav en minst sagt annorlunda present till sin farmor drottning Elizabeth på hennes 90-årsdag. Prisen uppträdde nämligen tillsammans med en buktalare på drottningens födelsedagsfest på slottet Windsor. Källor som var på plats på festen berättar att prins Harry verkligen måste ha övat mycket eftersom han rörde sig exakt till buktalarens ord och det var just tack vare att han var så bra som gjorde presenten riktigt rolig. Drottning Elizabeth är känd för sin anspråkslösa smak och när hon liten-present-gåvafyller år eller när det är jul önskar hon sig oftast roliga presenter som inte är dyra. Därför kan man verkligen säga att prins Harry lyckades med sin present.

Presenten ska passa mottagaren

Att köpa eller skapa en present som passar mottagaren är det allra viktigaste när man ska ge bort en gåva. Det spelar egentligen ingen roll vad presenten kostade och den ska absolut inte betala för det kalas som man är bjuden till. Presenten ska helt enkelt falla mottagaren i smaken och vara något för att visa uppskattning. En present ska heller inte vara en beställning från mottagaren till givaren, utan vara en överraskning som lämnas över personligen, skriver Helsingborgs dagblad. Man ska dock försöka tillgodose de önskemål som mottagaren har för att göra hen så glad som möjligt.

Bra och dåliga gåvor

Ska man köpa en present som mottagaren blir glad av gäller det alltså att utgå ifrån vad hen gillar och kanske snappa upp ett par bra presenttips på nätet. Är mottagaren exempelvis intresserad av inredning kan något till hemmet vara helt perfekt. Och ska mottagaren åka på resa snart kan fickpengar istället vara riktigt trevligt att få. Sedan finns självklart en rad gåvor som inte är så bra att ge bort och som garanterat inte kommer gå hem hos mottagaren. Detta kan exempelvis vara ett oönskat husdjur eller riktigt ogenomtänkta saker som strumpor eller kalsonger. Läs mer.