Flytta till Karlskrona

Karlskrona växer, och mycket med staden lockar nya besökare varje år. Den fantastiska skärgården är självklart en bidragande orsak. Men det finns mer med Karlskrona som lockar folk att flytta dit.

Om du funderar på att flytta till Karlskrona, så är rådet: Gör det! Det finns så otroligt mycket med staden som är värt att uppleva och ha närhet till. När du flyttar så är det viktigt med en lokal flyttfirma. Enkelt är att söka Flyttfirma Karlskrona, så kommer du få flera bra resultat på företag med lokal förankring. Detta kommer underlätta hela planeringen av flytten.

Fördelar med Karlskrona

Några fördelar med Karlskorna är:

  • Den fantastiska skärgården
  • Närheten till kontinenten
  • Många möjligheter till jobb
  • Många arbetsgivare, både stora och små
  • Stort och framgångsrikt idrottsliv
  • Mycket kulturhistoria

Försvarsmakten är en av de stora arbetsgivarna i kommunen, men här finns även Ericsson, SAAB och Blekinge Tekniska Högskola. I takt med att arbetstillfällen ökar så växer Karlskrona. Just näringslivet är något som politikerna i Karlskrona jobbar mycket för. Framförallt senaste tiden har politikerna gått ihop och tagit fram åtgärder för att göra det bättre att driva företag i Karlskrona.

Vacker skärgård, vacker stad

Expressen utnämner Blekinge skärgård till en av de vackraste skärgårdarna i landet, med nästan 1000 öar. De skriver om hur fantastiskt det är att besöka denna skärgård, men tänk att hit kan du flytta, här kan du välja att bo. Att vakna upp i denna miljö varje dag är en ynnest för den som väljer det alternativet. Att få komma bort från den stressiga storstaden, kanske Stockholm eller Malmö, och uppleva den vackra skärgården på nära håll, varje dag, året om. DN går ännu längre och kallar Karlskrona för en av Sveriges vackraste städer. Det är inte bara näringslivet och den vackra skärgården som lockar folk till Karlskrona. Du kan uppleva idrott på yttersta högsta nivå. Både inom ishockey och handboll är man bland de främsta i Sverige. Och idrottar du själv så finns det ännu fler sporter att välja på. Här finns klubbar inom stora idrotter som tidigare nämnda ishockey och handboll, men även flera klubbar inom mindre sporter som boule eller hästskokastning. I Karlskrona finns helt enkelt något för alla.