Julklappar till barnen

Nu när det är dags att köpa julklappar till nära och kära börjar de flesta funderar på vad de faktiskt ska ge. Många ger ett antal julklappar till sina barn och det absolut vanligaste att ge måste vara en leksak. Men det finns självklart annat som kan falla de små i smaken.

I Göteborgs-Posten kan man läsa om en leksaksrobot som man tror kommer bli en av årets stora julklappar runt om i världen. Roboten går under namnet BB-8 och är en minimodell av samma robot som spelar en stor roll i den nya Star Wars-filmen som har premiär snart. Roboten är framtagen av Disney och Sphero och styrs genom en app. Den här miniroboten kan göra allt från att rulla fort och långsamt, till att svara på order och göra kartor av sin omgivning. Den som vill lägga vantarna på roboten måste betala omkring 1 700 kronor och detta räknar man alltså med att många kommer att göra. Hur många svenskar som kommer att köpa roboten återstår att se men vi har ju ett antal dedikerade Star Wars-fans som nog inte skulle tveka på att lägga en hel del pengar på den.

Handla leksakerna på nätet1176425-gifts

Att köpa en leksak till barnen är alltid en bra julklappsidé och vad man än köper i leksaksväg verkar det nästan gå hem. Den som vill hitta ett stort sortiment med leksaker och slippa trängas med andra föräldrar i julruschen köper med fördel leksaker på nätet. Allt fler väljer faktiskt att handla leksakerna till barnen på nätet. På Allehanda.se kan man läsa att leksakshandeln på nätet går väldigt bra just nu och att anledningen till att det går så bra är att kundgruppen som handlar leksaker har tidsbrist. I sin tidsbrist beger de sig ut på nätet för att handla bekvämt och enkelt och för att kunna handla på tider utanför de öppettider som de fysiska butikerna har.

Andra julklappar än leksaker 3685425-adorable-child-celebrating-christmas

För dem som inte vill ge sina barn leksaker och kanske tycker att barnen redan har tillräckligt många, finns det självklart en massa andra saker som man kan ge bort. I Expressen har man försökt komma på ett antal julklappar som inte är prylar och som barnen kanske kommer att komma ihåg längre än en sak som de efter ett tag tröttnar på. Några av de tips på presenter som presenteras i artikeln är:

  • En kurs i dans, målning, teater, ridning eller något annat som barnet tycker är roligt.
  • Ett fadderbarn som barnet kan följa under sin uppväxt genom brev och bilder.
  • En upplevelse som till exempel en konsertbiljett, en biobiljett, ett sportevenemang eller ett restaurangbesök.
  • Ett häfte med hemmagjorda checkar som ger barnen en filmkväll, en lässtund, chansen att äta hur mycket glass de vill eller något annat som man tror att barnen skulle uppskatta.
  • Ett medlemskap eller årskort på ett lekland, museum, nöjesfält eller liknande.