Tv-profilens matfyllda och sociala kök

TV4- profilen Maria Forsblom och hennes familj har ett fantastiskt kök med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där det är fart och fläkt. I familjens kök satsas det på mycket klassisk matlagning, men också lite nytänkande emellanåt, där sambon står för det mer avancerade och Maria för husmanskosten.

Tidigare inlägg har handlat om ett franskt bistrokök, men nu ska det handla om kök som en social och vardaglig plats i hemmet. Ett kök är en plats för att umgås, samtala, laga mat och njuta av goda smaker. Att ha öppen planlösning mellan kök och vardagsrum gör mycket för hemmet. Det blir en social plats där det blir naturligt att umgås. Ett sådant kök har Maria Forsblom och hennes familj i sin trerummare och där brukar de laga mycket god mat och ha gäster ofta.

Full fart i köketcook

Maria berättar att de ofta har full fart hemma. Ena dagen kryper den lilla sonen över köksgolvet och den andra så har hon fest, med 30 bjudna gäster. Maten i familjens hem ska vara lättlagad, gå fort och smaka gott. Inspiration till matlagning hämtar Maria från andra, men hon är inte så petig när det gäller mat. Hon kan äta samma rätt i flera dagar om det är något som är gott. Favoriter är kräftstjärtsröra med saffran och tomat, köttfärssås och korvstroganoff. Hennes sambo tycker däremot lite bättre om lite mer avancerad matlagning, så på vardagarna är det Maria som lagar mat och på helgerna får sambon ta över. De tycker lite olika, men det verkar fungera bra ändå.

”Emil tycker om att laga lite mer avancerade grejer, jag gillar Svenssonrätter och vill att det ska gå fort. Emil är också en sådan där som plockar undan medan han lagar mat, jag fattar inte hur han hinner? När jag lagar mat är det kaos överallt.” Säger Maria till Expressen.