Drömmen om landet

Torp i Västerhaninge”Möjligheternas hus”, ”trevlig stuga i sommaridyllen”, ”charmigt och välskött torp”. Sådana formuleringar hittar jag en hel del av när jag surfar runt på Hemnet. Det skulle ju vara trevligt med ett hus på landet.

Jag är uppenbarligen inte ensam om att drömma om en stuga på landet. Redan för några år sedan skrev man den här artikeln i DN, som handlar om just det faktum att samtidigt som fler och fler flyttar in till städerna så drömmer också fler och fler – kanske t.o.m. samma människor – om att bo på landet, på hel- eller deltid.

Det som verkar locka de flesta är att få mer tid, inte minst om de har barn. Jag har ju inte barn, och jag tycker inte att jag har några problem med att få min tid att räcka till. Det som lockar mig är istället alla projekt som man kan ägna sig åt om man bor på landet, och som är lite svåra att realisera om man bor i en liten lägenhet i stan. Jag tänker på saker som att odla egen potatis, bygga egna utemöbler av gamla lastpallar, bada naken i en tjärn, m.m. Än så länge har jag inte råd, men jag sparar, och fortsätter drömma.