Så får du den perfekta julen

Det är mycket som ska fixas inför julen. Ibland kan det vara svårt att hinna med alla julbestyr utan att bli sönderstressad. Att försöka delegera uppgifter till andra är en bra idé för att minska trycket på dig själv.

Jul är en högtid som för det flesta förknippas med glädje, gemenskap och värme. Men för en del kantas högtiden av mycket stress. Att behöva tänka på julklappar, julmat och städning samtidigt som det är julbord och julmingel som ska hinnas med kan bli övermäktigt. För att få mer tid kan det vara en bra idé att försöka överlåta en del saker till andra. Du kan exempelvis boka städtjänster hos Deluxia för att inte behöva lägga tid på städningen själv. Låt någon annan städa när du exempelvis är ute och handlar julklappar. Ett tips är att boka städ inför julen och efter för att slippa allt som har med städning att göra. Om du tycker att städtjänsten var bra kan du sedan välja att abonnera på en städtjänst för att få mer tid över i vardagen.

Planera ihop med familjen

Planering är faktiskt a och o för att hela december ska bli en härlig månad. För att slippa stress kan du försöka att prata med familjen och planera vad som behöver göras. Det är bra att prata igenom julmaten, budget för julklappar och hur julafton ska gå till. Att ha en tidsplan är mycket bra och att alla har en egen uppgift som de ska göra är perfekt. Försök att sätta gränser om du tycker att det bli övermäktigt, det ska vara trevligt att fira jul.

Sänk förväntningarna och kraven på julhelgen

Att sänka förväntningarna kan också vara en bra idé inför julen. Det är ofta alla tankar om att få den perfekta julen som kan vara stressande. Att då sänka tankarna och ändra förhållningssätt kan vara en bra idé. Det är när du inte har en bestämd uppfattning av hur julen ska vara kommer den att bli magisk. Att även fundera ut vad som är viktigast för dig och prioritera det är en väg att gå för att få en lugnare jul.