Slut på prisfesten?

Det har varit en enorm prisfest när det kommer till bostadsmarknaden i innerstan i Stockholm. Nu är frågan om fest är slut eller om detta endast är ett stort trendbrott. 

252766-real-estate-concept-9När det kommer till bostadsmarknaden så är det många som tycker och tänker. Nu går det att läsa i en artikel från Aftonbladet att prisfesten är slut och att de skyhöga avgifterna nu börjar plana ut. Man kan se siffror från Mäklarstatistik där både priserna i Stockholm, Göteborg och Malmö har börjat att planan ut. Kanske är det så att mycket handlar om att det snart är jul och att marknaden på grund av det stannar av? Men det går inte att komma ifrån att de är mindre förhandsvisningar.

Trendbrott

Man kan verkligen spekulera i om detta är ihållande eller om det är ett trendbrott.

Det är ett trendbrott så till vida att efter många månader av ständiga uppgångar så står det stilla i till exempel Göteborg och Stockholm. (läs mer)

Dock måste man vänta till det nya året tar fart för att se hur marknaden ser ut och då kunna utröna om det skett en förändring när det kommer till bostadspriserna. Dock, har du köpt lägenhet ska du inte gråta eller ta fram gravölen. Detta då svd skriver att du med största säkerhet gjort en mycket bra affär. Och varför det med största sannolikhet inte kommer att bli någon bostadsbubbla är på grund att vi köper bostäder för att bo i inte för att sälja vidare och med det trissa upp priserna ännu mer.

Köpa eller sälja

Ska du sälja, glöm inte att vända dig till Mäklarofferter för att få en bra mäklare och öka dina chanser till en bra affär. Och ska du köpa så är det bra att redan nu få ett lånevillkor och snabbt kan lägga ett bud. För ibland kan det vara bra att lägga ett bud redan innan och med det hoppa över en visning.