Sälj din lägenhet

Det är inte så svårt att sälja din lägenhet, som du kanske tror.

Funderar du på att sälja din lägenhet men tycker att det verkar svårt och krångligt, då kan du tänka om. Anlita en mäklare som hjälper till för den bästa försäljningen.

”En mäklare är en expert på bostadsmarknaden och en expert är precis det som du behöver när det är dags för att sälja din lägenhet. Man kan se fastighetsmäklaren som spindeln i nätet.”

Anlita en mäklare

En mäklare är en expert på bostadsmarknaden och en expert är precis det som du behöver när det är dags för att sälja din lägenhet. Man kan se fastighetsmäklaren som spindeln i nätet. Mäklaren har kontakten med både dig som säljare och de som är bostadsspekulanter. Målet är att du som säljer och den som köper ska komma överens för en lyckad försäljning,

Mäklarens hjälp

Allt börjar med att att mäklaren gör ett besök i din lägenhet och utför en värdering av din bostad. Mäklaren kontaktar en fotograf som tar säljande bilder. Inför fotograferingen får du tips som du kan göra för att förbättra bostaden inför den kommande försäljningen. Vill du ha hjälp med styling så har mäklaren kontakter som hen kan förmedla till dig.

När fotografen är färdig med bilderna, så upprättas både annonser och marknadsföringsmaterial. Annonser publiceras och mäklare tar emot intresseanmälningar från spekulanter och håller sedan visningar för dessa. Efter visningarna, så kontaktas intressenterna och tillfrågas om intresse finns för bostaden.

Flera intressenter innebär budgivning och denna sköte din mäklare åt dig samt förhandlingen av villkor mellan dig och köparen. Mäklaren ordnar med alla dokument som behövs, håller i kontraktsskrivning samt ordnar en trygg deponering och utbetalning av handpenning. Kontakter, bokningar med myndigheter, bank och bostadsföreningar söts även det av mäklaren. Affären dokumenteras och arkiveras i dokument som förvaras i ett säkert arkiv.